Σχετικά με το SRS - Silk Road Stories


ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ SRS co.

Η εταιρεία S.R.S. Co. (Silk Road Stories Company) είναι μια νεοσύστατη επιχείρηση που οργανώθηκε και δημιουργήθηκε από 21 μαθητές της Β΄ τάξης του Β΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ελένη Ιωάννου
Εθελοντές: Γεώργιος Ευσταθόπουλος, Γεώργιος Γερασίμου   
Η ηλεκτρονική
εφαρμογή S.R.S.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια διάθεση αναβίωσης των Δρόμων του Μεταξιού, γεγονός που έχει επιτευχθεί εν μέρει κυρίως στον τομέα του εμπορίου.

Ως δρόμος του Μεταξιού είναι γνωστό το δίκτυο των διαδρομών μεταξύ της Κίνας και των Κρατών που βρίσκονται στα δυτικά και νότια αυτής. Παρά τη διαφορετικότητα στην καταγωγή, στην κουλτούρα και στα πιστεύω τους, οι χώρες αυτές, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, συνεργάζονταν πάνω από 2000 χρόνια μέσω του Αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού..


Σε αυτή τη βάση η εικονική επιχείρηση Silk Road Stories company δημιουργεί μια καινοτόμα ηλεκτρονική εφαρμογή με το όνομα «S.R.S.» θέλοντας να εκμεταλλευθεί τον ψηφιακό δρόμο του μεταξιού και να προωθήσει προς τις χώρες αυτές τον Ελληνικό πολιτισμό και τα ίχνη που έχουν αφήσει στο πέρασμά τους οι Έλληνες. Ταυτόχρονα θα γίνεται γνωστή στους Έλληνες η ιστορία των Κρατών αυτών.

Έχοντας ως φιλοσοφία το γεγονός ότι η ιστορία ενός λαού αντανακλάται στην πολιτιστική του ταυτότητα και ισχυροποιεί τη θέση του διαχρονικά μέσα στο παγκόσμιο στερέωμα, η εταιρεία S.R.S. Co. θεωρεί εθνικό της καθήκον την προώθηση όλων αυτών των στοιχείων. Έτσι διατηρείται ενεργή η πολιτισμική κληρονομιά μιας χώρας.

Δεν θα απευθύνεται μόνο σε τουρίστες αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν την πολιτιστική αλληλεπίδραση της χώρας τους με άλλες χώρες του δρόμου του μεταξιού, διευρύνοντας έτσι τους γνωστικούς τους ορίζοντες.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ MOTO ΤΗ ΦΡΑΣΗ:

A trip from the
past to the future


Ο Δρόμος του μεταξιού δεν είναι μόνο δρόμος του εμπορίου και της οικονομίας , αλλά και δρόμος του πολιτισμού. Ως γνωστόν η χώρα που αποτέλεσε αφετηρία των Δρόμων του Μεταξιού είναι η Κίνα ενώ βασικός προορισμός ήταν η Αρχαία Ελλάδα.

Έτσι, ο χρήστης θα ενημερώνεται με σύντομο και περιεκτικό τρόπο αρχικά για την Ελλάδα και την Κίνα και στη συνέχεια για τις χώρες που αποτελούν σημεία σταθμούς στους Δρόμους του Μεταξιού, χώρες που διετέλεσαν κατά τη διάρκεια της ιστορίας εστίες εμπορίου, μετάδοσης γνώσεων, πολιτισμού, τεχνολογίας αλλά και ιστορικού θησαυρού για όλο τον κόσμο.Έχοντας ως moto τη φράση: “ A trip from the past to the future” προσδοκούμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν, το οποίο θα προσελκύσει τουρίστες από την Κίνα στη χώρα μας προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που βιώνει έντονα και η χώρα μας, θεωρούμε πως ένα από τα ισχυρότερα μέσα ανάκαμψης της οικονομίας της είναι η ανάπτυξη του πολιτιστικού καθώς επίσης και του τουριστικού τομέα. Για το λόγο αυτό η εφαρμογή μας έχει ως κύριο στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και την αναγνώριση της σπουδαιότητας του, τόσο από αλλοεθνείς, όσο και από τους ίδιους τους Έλληνες.Κατεβάστε την εφαρμογή

Υπό την Αιγίδα
Υποστηρικτές

Ακολουθήστε μας